Prezentacija asistivne tehnologije

U Udruzi Puž u petak 13.05.2016. s početkom u 14 h (završetak u 15:30) bit će prezentacija asistivne tehnologije koju će održati Ana Alapić.

E-GLAS (www.eglas.hr) okuplja visokoobrazovane stručnjake iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija kojima je cilj da svojim znanjem i iskustvom olakšaju život osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Osobe i djeca koja imaju komunikacijske teškoće često su u nemogućnosti izraziti svoje misli, želje, potrebe i osjećaje. Komunikatori i alternativni oblici komunikacije omogućavaju im lakšu komunikaciju, a samim time veću samostalnost u svakodnevnom životu i mogućnost građenja kvalitetnih međuljudskih odnosa i ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice.

Saznajte:

  • kako uz pomoć pogleda upravljati računalom;
  • kako uz pomoć prilagođenih programa, jednostavnijih komunikatora, tableta i računala omogućiti komunikaciju djeci i odraslima s komunikacijskim teškoćama (autizam, sindrom Down, cerebralna paraliza, mišićna distrofija, ALS i sl.);
  • kako uz pomoć prilagođenih tipkovnica i miševa olakšatati upotrebu računala;
  • kako uz pomoć glasovnog upravljanja domom omogućiti samostalnost osobama s invaliditetom.

Prezentacija je namijenjena osobama s invaliditetom, roditeljima i obiteljima djece s teškoćama u razvoju, učiteljima, asistentima u nastavi i osobnim asistentima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima i svima onima koji u svom radu pomažu osobama i djeci s komunikacijskim teškoćama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *