Preseljenje djece iz “Vinka Beka”

Slali smo dopis u MSPM 04.09.2015. ali nismo dobili nikakav odgovor.

Poštovana,

 
roditelji iz naše udruge su bili veoma neugodno iznenađeni kada su početkom ovog edukativnog razdoblja dobili obavijest da će njihova djeca biti preseljena s lokacije Nazorova 53 na Kušlanovu 59a s objašnjenjem da je tokom ljeta došlo do značajnog pogoršanja tehničkih uvjeta na lokaciji Nazorova 53.
U tom dopisu nije rečeno koji su tehnički uvjeti se pogoršali, dapače do značajne razine u periodu  kada nije bilo korisnika u Centru, te nisu dana ni objašnjenja kada će započeti radovi na otklanjanju tih problema i koliko će to trajati.
Djeca su iz njima poznatog prostora koje je dobilo kvalitetu više otvaranjem veoma lijepog parkića za igranje (konačno da i naša djeca mogu uživati u djetinjim radostima igranja na otvorenom kao i njihovi vršnjaci bez teškoća), natrpana u skučene prostore bez mogućnosti vanjskih sadržaja. Naime, prostorije u Kušlanovoj 59a nemaju kapacitet da kvalitetno prime našu djecu i da se u njima odrađuje potreban program, pogotovo ne kroz duži period.
Djeca koja imaju oštećenje vida veoma često imaju i pridružene teškoće zbog kojih smatramo da prostor u Kušlanovoj 59a nikako ne može biti dugotrajnije a kamoli trajno rješenje za njih.
 
Molim vas hitno i detaljno objašnjenje preseljenja kao i plan realizacije rješavanja problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.