Manjak neuropedijatara u Klaićevoj bolnici

Dana 09.08.2015. smo pisali ravnatelju Klaićeve bolnice i ministru zdravlja o problematici neuropedijatara:

Poštovani,

obraća nam se sve veći broj zabrinutih roditelja s informacijom da se broj neuropedijatara u našoj jedinoj dječjoj bolnici drastično smanjio te da nemaju povratnu informaciju kod koga mogu prebaciti svoje dijete jer samo dva specijalista koji su preostala ne mogu podmiriti manjak koji je nastao odlaskom čak četiri neuropedijatara (neki u zasluženu mirovinu a neki na bolje plaćeno radno mjesto).
Znači, trenutni kapaciteti neuropedijatrije ne samo da ne mogu zadovoljiti potrebe sadašnjih pacijenata, nego ne mogu primati niti novorođene pacijente.
Molimo žurnu informaciju što se planira poduzeti da se ta neprimjerena i zdravstveno ugrožavajuća situacija sanira.”
Odgovor smo dobili u roku dva dana:
Poštovani,Zahvaljujem Vam na brizi koju pokazujete za naše pacijente. Vezano za Vaš upit (mail) „drastični manjak neuropedijatara“, drago mi je da Vas mogu izvjestiti slijedeće:

Uprava Klinike je odmah po zaprimanju zahtjeva za raskid ugovora o radu dvojice kolega, pokrenula hitni postupak za zapošljavanje novih, za što je Ministarstvo zdravlja hitnim postupkom dalo suglasnost. Upravo je završen natječaj na osnovu kojega su  primljena dva neuropedijatra, od kojih prvi počinje s radom 1.9., a drugi ubrzo nakon toga. 

Osim toga, jedan od dvojice liječnika – neuropedijatara koji je otisao, nastaviti će raditi subotom neke specificne pretrage. 

Liječniku neuropedijatru koji bi trebao otići u mirovinu produžit ćemo ugovor o radu kako bi se pokrilo jedno bolovanje (porodiljski). 

Neuropedijatrijska će ambulanta do Nove godine raditi pojačano da se nadoknade zaostaci, pa očekujemo značajno smanjenje listi čekanja do kraja godine.

Osoblje Klinike će, obzirom na hitnost, vrstu bolesti te raspoloživost preraspodjeliti male pacijente postojećim i novopridošlim neuropedijatrima, tako da nema potrebe da se pacijenti raspoređuju u druge ustanove. Slijedom navedenoga, nema razloga za zabrinutost za rad ambulante. Zahvaljujem na razumijevanju i molim za jos malo strpljenja do potpune normalizacije rada neuropedijatrijskih ambulanti.

S poštovanjem,

Zoran Bahtijarević,dr.med.

Sanacijski upravitelj

Leave a Reply

Your email address will not be published.